PONORNÁ TLAKOVÁ ČERPADLA

Nové produkty

Slevy

PONORNÁ TLAKOVÁ ČERPADLA

Ponorná čerpadla do studny a do vrtu

Jako ponorná čerpadla se označují taková čerpadla, která jsou při práci částečně nebo zcela ponořená do čerpaného média. Svoje opodstatnění nacházejí všude tam, kde je hladina čerpané kapaliny níž, než zhruba 8 metrů - u této výšky se nachází určitá fyzikální mez sacího výkonu čerpadel povrchových. Ponorná čerpadla vodu nesají, ale vytlačují nad sebe, díky tomu s dostatečným výkonem dosahují dopravních výšek bohatě překračujících všechny tuzemské podmínky.

Ponorná čerpadla do studny a do vrtu

Jako ponorná čerpadla se označují taková čerpadla, která jsou při práci částečně nebo zcela ponořená do čerpaného média. Svoje opodstatnění nacházejí všude tam, kde je hladina čerpané kapaliny níž, než zhruba 8 metrů - u této výšky se nachází určitá fyzikální mez sacího výkonu čerpadel povrchových. Ponorná čerpadla vodu nesají, ale vytlačují nad sebe, díky tomu s dostatečným výkonem dosahují dopravních výšek bohatě překračujících všechny tuzemské podmínky.

Zobrazit

PONORNÁ TLAKOVÁ ČERPADLA Počet produktů: 118

Podkategorie

  • Ponorná čerpadla pro studny a nádrže

    Ponorná čerpadla do studní a nádrží jsou určena pro čerpání užitkové a pitné vody. Nejčastěji se využívá k hlubinnému čerpání vody z větších hloubek než 8 m. Hlavní předností čerpadla jsou jeho malé rozměry, díky kterým je jej možné umístit i do velice úzkých vrtů

  • Ponorná čerpadla do vrtů

    Ponorná čerpadla pro vrtané studny

    V této kategorii naleznete ponorná čerpadla, která se používají především do vrtaných studní nebo odvodňovacívh vrtů. Díky jejich kompaktním rozměrům lze právě tato čerpadla instalovat i do úzkých vrtů od průměru 70 mm. Díky jejich konstrukci i při malém průměru čerpadla, lze zajistit dostatečný výtlak a průtok pro zásobování od maličkých chatiček až po průmyslové objekty. Je ale zapotřebí při výběru a návrhu ponorného čerpadla, správně spočítat ztráty a podle toho navrhnout vhodné ponorné čerpadlo právě pro konkrétní záměr.

    Hlavní rozdíly na které je potřeba brát zřetel při správném výběru je:

    • Průměr čerpadla (většinou se označuje v ") - v naší nabídce naleznete čerpadla o průměru 2,5", 3", 3,5", 4" a 5". Samozřejmě jsme schopni dodat i čerpadla 6" a 8", ale na tyto čerpadla je potřeba individuální přístup, proto je standardně v nabídce nemáme.
    • Výtlak (většinou ho v křivkách naleznete jako H max nebo H min) - každé čerpadlo má svou výkonnostní křivku v které by mělo pracovat, proto je důležité při správném návrhu čerpadla tento údaj brát v potaz.
    • Průtok (většinou ho v křivkách naleznete jako Q max) - dle účelu využití, je potřeba zohlednit i tento údaj. Určitě bude potřeba jiný průtok čerpadla pro malou chatičku s 1 záchodem, 1 umyvadlem, než např. průmyslový objekt nebo hotel, kde může dojít k souběhu několika odběrných míst najednou.
    • Jmenovité napětí - volí se především jaké napětí vůbec máte, je stále spousta míst, kde tří fázové napětí vůbec není.

    Rozdílů v čerpadlech je samozřejmě mnohem víc, ale výše uvádíme, ty základní na které by se nemělo nikdy zapomenout při správném návrhu.

    Pokud si s vhodným návrhem nejste jistí nebo tomu vůbec nerozumíte, neváhejte nás kontaktovat na email: eshop@cerpadla-ovsp.cz a rádi Vám s vhodným výběrem poradíme.

  • Celonerezová ponorná čerpadla

    Celonerezová ponorná čerpadla využívají mimořádně kvalitní a pevný materiál, který garantuje dlouhou životnost a bezporuchový chod v dlouhém období. Nejčastěji se používá nerezová otěru vzdorná ocel, která se dobře vyrovná s velkou škálou teplot i s náročným prostředím. Celonerezová čerpadla odpovídají nejvyšším standardům pro energetickou účinnost, spolehlivý výkon i robustní konstrukci. V jednotlivých modelech můžete vybírat podle parametrů, která plně vyhoví vašim potřebám. Současně s dodáním čerpadel vám nabízíme i odborné poradenství a kompletní sortiment příslušenství pro montáž.

  • PONORNÁ VŘETENOVÁ ČERPADLA

    Vřetenová ponorná čerpadla se používají pro čerpání čisté či mírně zkalené užitkové vody. Vřetenová čerpadla najdeme ve studnách s velkých převýšením, používají se pro čerpání u automatických tlakových systémů, při postřiku zahrad, zavlažování či u tlakování zásobníků. Při použití vřetenového ponorného čerpadla doporučujeme zavěsit na přídavné lano či řetěz, nikdy ne pouze za napájecí kabel. 

  • Ponorná čerpadla s frekvenčním měničem

    Ponorná čerpadla s konstantním tlakem (Frekvenčním měničem)
    Tento vodárenský komplet dodává konstantní tlak vody při zásobování rodinných domů, rekreačních objektů, zemědělských usedlostí, závlah, požárních hydrantů. Je vhodný též pro penziony a menší hotely, dále pro průmyslové a technologické aplikace.

  • Příslušenství pro Ponorná čerpadla

    Příslušenství pro ponorná čerpadla - klapky, kabely, sondy, spínače, ochrany, kabely a mnoho dalšího. Vše potřebné pro instalaci a připojení ponorných čepadel.

  • ČERPADLA DO SUDU

    V této ktegorii naleznete Ponorná čerpadla přizpůsobená pro použití při čerpání vody ze sudů a barelů.

    Uplatnění najdou na zahrádkách, v zahradních koloniích, u skleníků a foliovníků.
    Čerpadla jsou většinou malá, snadno přenosná a vybavená jednoduchým systém přípojek pro napojení na zahradní hadici.
    Pro tyto účely lze využít i speciální čerpadla bez potřeby elektrického proudu a to AKU sudová čerpadla, která jsou vybavena baterií a při používání není potřeba přívod napětí - vhodné např. pro karavanisty ale i všude tam, kde oceníte pohodlnou manipulaci bez kabelů případně v místech bez přívodu elektřiny.

na stránku
Zobrazeno 25 – 36 z 118 položek
Zobrazeno 25 – 36 z 118 položek